A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Comunicat de presă privind finalizarea implementării proiectului “City-level Cyber-Secure Multimodal Transport Ecosystem - CitySCAPE

2023/08/22
Popularitate 3170

Foto:

București, 23 august 2023

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), în calitate de partener al consorțiului condus de Institute of Communication & Computer Systems (ICCS) Grecia, este beneficiarul unei finanțări nerambursabile din programul Uniunii Europene Orizont 2020, pentru implementarea proiectului “City-level Cyber-Secure Multimodal Transport Ecosystem - CitySCAPE”. Proiectul valorifică abilitățile și maturitatea tehnologică a partenerilor consorțiului, pentru a explora în mod sistematic dimensiunile diferite referitoare la securitatea cibernetică a transportului multimodal.

Având o perioadă de implementare de 3 ani (septembrie 2020 - august 2023), proiectul se va finaliza cu succes la finalul acestei luni. Rezultatele proiectului au fost recunoscute și în cadrul ceremoniei „Italian Project Awards” unde a obținut, în luna mai a acestui an, premiul „Best Project for the Public Administration for 2022”.

Soluția CitySCAPE a fost validată în două teste pilot la nivel regional (în Tallinn, Estonia și Genova, Italia), bazându-se pe un set de studii de caz realizate în timp real, selectate de către utilizatorii finali (operatorii de transport). Capacitatea soluției CitySCAPE de investigare a amenințărilor cibernetice în mod colaborativ va întări legătura structurilor de tip CERT/CSIRT cu operatorii interesați din domeniul transportului, în timp ce cadrul dedicat pentru asigurarea securității oferit de CitySCAPE va consolida treptat parteneriatul dintre aceștia.

DNSC, în calitate de lider al subactivității Creșterea conștientizării și a legăturilor cu echipele de răspuns la incidentele de securitate cibernetică, a organizat sesiuni de instruire dedicate membrilor rețelei CSIRT. Activitățile și rezultatele proiectului CitySCAPE au fost diseminate și către membrii ecosistemului de securitate cibernetică, în cadrul unor evenimente cu o largă audiență: Bucharest Cybersecurity Conference – ediția 2022, Forumul Internațional de Securitate Cibernetică – ediția 2023.

Aceste activități vor contribui la identificarea noilor tendințe ale atacatorilor cibernetici și distribuirea rapidă a recomandărilor de securitate către părțile interesate, precum și la abordarea colaborativă la nivelul CSIRT-urilor, în vederea accelerării timpului de detectare și răspuns a amenințărilor.

Sursa: https://www.cityscape-project.eu/project-news/

Acest proiect a fost finanțat prin programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene, în baza acordului de grant nr. 883321. Conținutul reflectă doar punctul de vedere al autorilor, iar Comisia Europeană nu este responsabilă pentru folosirea informațiilor din acest articol.

 


Vizualizat de 8189 ori