A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

CERT-RO a participat cu specialiști la instruirea magistraților români și bulgari în domeniul cooperării judiciare europene în cazul infracțiunilor de criminalitate informatică

2016/04/18
Popularitate 980

Foto:

Procurori și judecători din România și Bulgaria au participat, în perioada 13-15 aprilie 2016, la a doua sesiune de training „European Judicial Cooperation in the area of Cybercrime” desfășurată în București, organizată de Centrul pentru Studii de Justiție și Securitate – CJS și Centrul Român pentru Politici Europene - CRPE, în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii, National Institute of Justice – Bulgaria și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Printre formatorii de la sesiunile training din cadrul proiectului s-au numărat specialiști din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, CERT-RO (Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică), Inspectoratului General al Poliției Române, Europol și FBI.

Proiectul adresează problema cooperării europene pentru combaterea criminalității informatice dintr-o perspectivă judiciară, pornind de la nevoia procurorilor și judecătorilor de a cunoaște în profunzime metodele actuale folosite în investigarea infracțiunilor informatice, procedurile de lucru naționale dar și bunele practici în cooperarea bi-laterală, cooperarea cu instituțiile din afara sistemului judiciar și cooperarea cu instituțiile europene. 

Despre Centrul pentru Studii de Justiție și Securitate (CJS)

Centrul pentru Studii de Justiție și Securitate este o organizație neguvernamentală non-profit al cărei scop este de a facilita dialogul informat, cooperarea internațională și schimbul de experiență în cadrul comunității de experți în domeniile justiției și securității din Europa, acționând ca o interfață între instituții publice, societatea civilă și decidenți.

Despre Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)

CRPE este un think tank ce deține expertiză relevantă în implementarea proiectelor în domeniul Justiției și Afacerilor Interne, precum și a proiectelor ce vizează consolidarea capacităților instituțiilor publice și/sau a funcționarilor publici. De asemenea, CRPE are o vastă experiență în gestionarea proiectelor sprijinite prin fonduri europene, precum și cele din fonduri naționale, private sau provenind de la donatori străini. Mai mult decât atât, CRPE deține o vastă experiență în organizarea evenimentelor internaționale. Mai multe detalii despre experiența CRPE puteți găsi pe http://www.crpe.ro.


Vizualizat de 1551 ori