A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Comunicat de presă: Ghid privind identificarea materialelor de tip Deepfake

2024/04/01
Popularitate 977

Foto: DNSC

București, 01 Aprilie 2024

Odată cu creșterea rapidă a tehnologiei Deepfake, este crucial să fim la curent cu instrumentele potrivite pentru a identifica și gestiona conținutul falsificat care circulă online. În acest sens, utilizarea unui ghid pentru detectarea Deepfake-urilor devine esențială pentru toți utilizatorii.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) lansează Ghidul privind identificarea materialelor de tip Deepfake. Acest ghid reprezintă un instrument esențial pentru înțelegerea și abordarea provocărilor asociate cu fenomenul Deepfake, având ca obiectiv principal protejarea și educarea publicului cu privire la conștientizarea riscurilor de securitate cibernetică.

Un ghid bine elaborat oferă informații detaliate despre ceea ce înseamnă Deepfake, procesul de realizare și cum pot fi identificate. Prin înțelegerea acestor concepte, utilizatorii devin mai conștienți de riscurile asociate și pot lua măsuri adecvate pentru a se proteja.

Ghidul prezintă elementele distinctive și caracteristicile comune ale fenomenului deepfake, ajutând utilizatorii să recunoască detaliile subtile care ar putea indica prezența conținutului falsificat și este disponibil pe site-ul oficial al DNSC, în secțiunea Ghiduri.

Deepfake-ul este o formă de manipulare digitală care utilizează tehnici avansate de inteligență artificială pentru a crea conținut de tip imagini sau audio-video falsificat. Acest fenomen poate avea consecințe semnificative asupra societății, inclusiv impactul asupra securității și a încrederii publicului în informațiile din mediul online.

Ghidul Deepfake realizat de către DNSC oferă o imagine de ansamblu despre:

  • Importanța înțelegerii fenomenului Deepfake
  • Tehnologia utilizată și etapele de realizare
  • Exemple și indicatori
  • Instrumente și tehnici de detectare
  • Educația în combaterea fenomenului și sfaturi utile privind conștientizarea
  • Ce să faci dacă ești victima unui Deepfake

Ghidul Deepfake oferă informații esențiale și soluții practice pentru a promova o utilizare responsabilă a tehnologiei digitale și pentru a proteja integritatea informației online.

Pe măsură ce tehnologia avansează, capacitatea de a crea Deepfake-uri devine tot mai accesibilă, sporind necesitatea unor strategii eficiente de detecție și conștientizare.

În concluzie, utilizarea unui ghid pentru detectarea deepfake-urilor este esențială într-o eră digitală unde riscurile asociate cu manipularea conținutului media sunt tot mai mari. Prin înarmarea cu cunoștințe și instrumente adecvate, putem contribui la creșterea gradului de conștientizare și la protejarea integrității informației online.

Ne angajăm să punem la dispoziție resurse de înaltă calitate pentru a sprijini eforturile de educare și protejare împotriva amenințărilor cibernetice în continuă evoluție. Conștientizarea și educația reprezintă elemente cheie în protejarea utilizatorilor împotriva manipulării și dezinformării online.

Pentru accesarea, descărcarea și partajarea ghidului, folosiți următorul link: Ghid Deepfake

Contact pentru presă: Mihai Rotariu  |  [email protected]  |  0740 066 866 sau Cezar Bărbuceanu | [email protected] |  0785 257 448