A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Comunicat presa: CERT-RO a incheiat un protocol de colaborare cu Agentia Nucleara si pentru Deseuri Radioactive (ANDR)

2016/08/19
Popularitate 1017

Foto:

Joi, 18 august 2016, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO a încheiat un protocol de colaborare cu Agenția Nucleară și pentru Deșeuri Radioactive (ANDR) la sediul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Protocolul încheiat între cele două instituții are la bază principiile Strategiei de securitate cibernetică a României ce vizează definirea și menținerea unui mediu virtual sigur, rezilient și de încredere, precum și oportunitățile identificate la nivel strategic de ANDR și CERT-RO privind creșterea capacităților tehnice și a competenței resurselor umane.

În acest sens, președintele Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive – Florin Tătar și directorul general al CERT-RO - Augustin Jianu, au stabilit faptul că ANDR va beneficia din partea CERT-RO de:

·      asistență tehnică de specialitate pentru dezvoltarea capacităților de securitate cibernetică;

·      asistență tehnică și colaborare în investigarea incidentelor;

·      informații despre incidente de securitate cibernetică, noi vulnerabilități și multe altele.

Totodată, experții CERT-RO vor colabora cu reprezentanții ANDR în definirea politicilor de securitate necesare și vor contribui la realizarea unei arhitecturi informatice reziliente.

Acest parteneriat marchează un moment special pentru CERT-RO, fiind un indicator de rezultat al demersurilor privind creșterea gradului de conștientizare față de vulnerabilitățile, riscurile și amenințările provenite din spațiul cibernetic și necesitatea asigurării protecției sistemelor informatice.

La semnarea protocolului au fost prezenți deopotrivă Sorin Mureșan (Directorul de cabinet al Ministrului Comunicatiilor și pentru Societatea Informațională), Corina Popescu (Secretarul de Stat din cadrul  Ministerului Energiei), dar și Dan Nechita (Consilier Prim-Ministru).


Postat în: stiri colaborare ANDR

Vizualizat de 2779 ori