A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Ambasadorul Sorin Ducaru, despre performanţele României în domeniul securităţii cibernetice

2016/03/17
Popularitate 965

Foto:

Ambasadorul SORIN DUCARU, Asistent al Secretarului General al NATO privind Ameninţările Emergente de Securitate a evaluat pentru Q Magazine performanţele României în domeniul securităţii cibernetice, la nivelul Alianţei Nord-Atlantice.

Acesta a subliniat importanța continuării activității proiectului pilot al unui centru (hub) de inovare. Centrul de Cercetare și Inovare în securitate Cibernetică a fost inaugurat în luna mai 2015 la Bucureşti, de către CERT-RO și Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională , cu sprijin din partea SUA. 

Transformarea acestui proiect pilot într-un centru de inovare propriu-zis va crea premisele conectării sale la reţeaua aflată în curs de dezvoltare la nivelul NATO şi care urmează să reunească cele mai avansate „incubatoare de inovare” din ţările aliate, împreună cu centrele de inovare din cadrul structurii civile a NATO (NCIA/NATO Communications and Information Agency), respectiv militare (ACT/Allied Command Transformation) ale NATO.

Articolul complet se poate citi aici: http://qmagazine.ro/romania-rol-strategic-in-apararea-cibernetica-a-nato_273108.html


Postat în: stiri CERT-RO NATO MCSI

Vizualizat de 1378 ori